En sevdiğim seyahat blogları

İnsan, bloglarda bile haliyle kendi zevkine ve keyfine göre takiplerde bulunuyor. Kategorize etmeksizin ben de en sevdiğim, bakmadan geçemediğim ve nedense güvendiğim, samimi bulduğum seyahat bloglarını yazdım. Mutlaka hepsi bilinen bloglar ancak derleyince bir başka gözüküyor; gönüllere hitap ediyor. Sevgide sıralama yok! Ama Gezici Günlük’ün bende yeri ayrı olduğu için tüm kuralları alt üst ederek onu ilk sıraya yazdım! Kısa kısa içeriklerden bahsedeceğim, blogları görüntülemek için isimlere tıklaman yeterli.

dsgfaefeaf

TÜRKİYE’DEN

Gezici Günlük

Önce Instagram hesabı ve sonra Çok Gezenler Kulübü sayesinde keşfettiğim Gezici Günlük, seyahate gitsem de gitmesem de her daim okumaktan keyif aldığım çok tadında bir blog. Yazı stili olarak belli bir düzeni yok ama öyle her yerde yazmayan yerel mekanlardan tutun da zevkli keşiflere kadar her şey var. Yazarın da tatlı kişiliği, zevkleri de bloguna, seyahatlerine yansıdığı için kendime en ama en yakın hissettiğim bloglardan. İtiraf edeyim, seyahatten döndükten sonra da farklı hisler yaşayacağımı düşünerek gittiğim, gördüğüm yerleri yeniden girip okuyorum:) Kahve, caz ve seyahat üçlüsü eğer içinde kelebekler uçuşturuyorsa doğru adres Gezici Günlük.

Instagram : @gezicigunluk

Baya İyi

Baya İyi, gerçekten baya iyi! En sevdiklerimden. Yazarlardan Oylum Yüksel’i de yine Çok Gezenler Kulübü’nden takip ederdim. Yalnızca seyahat değil, çok güzel kültür-sanat içerikli yazıları da var. Instagram hesabını takip etmeni de ayrıca öneririm; fotoğraflar altında bilgileriyle geliyor, şahane!

Instagram : @baya_iyi

Urban Confessions

Urban Confessions, Çok Gezenler Kulübü’nün kurucusu Hazal Yılmaz’ın kişisel blog sayfası. Çok gezen, çok okuyan birinden şehirden sanata, seyahatten tasarıma, takıdan ilişkiye dek birçok konu başlığı altında yazıları var. Instagram sayfası da mutlaka takip edilesi.

Instagram : @anlamarama

Seyahatperest

Özge Lokmanhekim’in güzel blog sayfası. Kendisi de Çok Gezenler Kulübü’nden yine. Biraz daha yüksek bütçeli ve konforlu seyahatlere hitap etse de güzel keşifleri paylaştığı için severek okuyorum. Oğlu ile birlikte seyahat ediyor ve bu nedenle yurtdışında çocukla nasıl gezileceğine dair güzel bilgiler veriyor. Bunun yanı sıra ‘çocukla seyahat’ temalı kitapları da bir bir yayımlanıyor.

Instagram : @ozgelokmanhekim

Çizenbayan

Popüler kültürün sanırım akla ilk gelen isimlerinden Elif Tanverdi’nin blog sayfası Çizenbayan. Sıra dışı ve bitmeyen seyahatlerini, deneyimlerini, müziğini ve kültür-sanat etkinliklerini yazıyor bolca. Instagram sayfasından da pek çok bilgi edinmek mümkün. Keyifle okuyoruz.

Instagram : @cizenbayan

Gezi Giz’i

Diğer yazdığım bloglar kadar popüler değil. Çok yeni keşfettim; bu aralar okumaktayım. Seyahat etme tutkusu olan birinden kısa kısa güzel notlar var; bir de denemeler. İçerikler ve paylaşımlar bana pek hitap ettiği için bu aralar yakın takipteyim.

Instagram : @gezigizi

Çok Gezenler Kulübü

Kısaca ÇGK! Bu kadar çok çok gezenden bahsedip de Çok Gezenler Kulübü’nden bahsetmemek olmaz. Pek güzel yazarları barındıran Pegasus bünyesindeki Çok Gezenler Kulübü, Pegasus’un uçtuğu tüm şehirlere giderek belirli kadrolarla keşifler yapıyor. Yazar mevcudu günden güne genişleyen platformda özellikle her destinasyonla ilgili farklı incelemeler oluşu, bambaşka kişiliklere sahip insanlar tarafından şehirlerin kişisel yorumlamalarının bulunması görsellerle de desteklenince tadından yenmiyor.

Instagram : cokgezenlerkulubu

Tatlı Gezgin

Kurumsal sektörü bırakıp kendini gezmeye adayan tatlı gezgin Gülçin Söğüt’ü, İTÜ’nün SEYYAH adlı organizasyonundaki söyleşisi sayesinde tanıdım. Bol maceralı seyahatlerinden, bir kadın olarak seyahat esnasında tek başına karşılaştığı zorluklardan, sürekli yolda olmasından motosikletli seyahatlerine kadar her şeyi okuyabilirsin.

Instagram : @tatligezgin

Minik Gezgin

Yine SEYYAH sayesinde tanıma fırsatı bulduğum güzel aile, oğullarıyla birlikte dünyayı pedallayarak geziyor. Blog ismi de buradan geliyor. Öğretmen çiftin, ‘Pedalımda 5 Ülke’ ve ‘Minik Gezgin Yolda Büyümek’ adlı iki de kitapları var. Bambaşka ve eşsiz bir deneyim için, bir gün sana ilham olması için belki de takip etmelisin.

Instagram : @minikgezgin

Çelebi Alper

Çok ülke görmüş bir gezginin sahip olunası notları var bu blogda. Çelebi Alper Metin, kendini dünya gezgini olarak tanımlıyor ve ‘Seyahat özgürlüktür’ diyor. Ne tür seyahatler yapıp yazdığını anlamak için kendi sayfasında yayınlamış olduğu cümlelerinden bir alıntı paylaşmak isterim : “…Bir gezgin olarak henüz Londra’ya gitmedim, Eyfel Kulesi’ni arkama alarak fotoğraf çektirmedim. Ama Küba’nın turist geçmeyen kasabalarına, Ermenistan’ın virajlı yollarına, Moğolistan’ın ıssız bozkırlarına gittim, Orhun Yazıtları‘nı gördüm…” 

Instagram : @celebialpermetin

Varuna Gezgin

Café del mundo’yu bilmeyen var mı? Aslen Eskişehirli, köklü İzmirli ve yeni İstanbullu kafe-restaurantın gelirleri Varuna Gezgin’in seyahat fonu. Cânım Varuna Gezgin’in kurucusu Murat Fıçıcı’yı da SEYYAH’ta bizzat dinleme şansı bumuştum Wilco Van Herpen ile birlikte.

Blog sayfalarının yanı sıra İz Tv’de belgeselleri de bulunan güzel ekibi, özellikle Orta Amerika, Güney Amerika, Asya ve Afrika’ya yaptıkları gezilerden takip edebiliyorsun.

Ayrıca yolun düşerse, dünya biralarının bulunduğu seyahat temalı dekoru olan Varuna Gezgin Café del mundo’yu da ziyaret etmelisin. İstanbul’daki şubesi Tünel’de seni bekler.

Instagram : @varunagezgin @cafe_del_mundo

oitheblog.com

Her yerde karşıma çıkıp duran iki ev arkadaşı Öykü ve İdil’in derlemelerinden oluşan blog sayfasını sonunda inceleme şansı buldum! Çeşit çeşit ülke, İstanbul ve kültür-sanattan esintiler de bulacağın siteyi mercek altına almalısın. Hatta ig sayfasını da takip etmelisin.

Instagram : @oitheblog

Aylak İlsu

SEYYAH’tan hayatıma bir katkı daha! Kendisini Seyyah yazımda da yazmıştım daha önce. Aylak İlsu, Yürümeye Övgü kitabından esinlenerek isim verdiği blog sayfasında

“Aylaklık etmek kentte yürümek sanatı demektir. Aylak ormanda yürür gibi kentte yürür, keşiflere açıktır. Yüzleri ve yerleri gözetleyerek kişisel meraklarının peşinde asfaltta bitki toplar. Aylak amatör bir sosyologdur, aynı zamanda da güçlü bir romancı, bir gazeteci, bir siyaset adamı, bir anekdot toplayıcıdır. Hoş ve ince gözlemleri, notlar almadıkça ya da suç ortaklığı yapan bir kulak yorumlarını dinlemedikçe çoğu zaman anında unutulur, kaybolur gider.”

Yürümeye Övgü, David Le Breton

oldukça ekstrem seyahatlerini paylaşıyor. Yer üstü, sualtı, gökyüzü…gibi deneyimleri var! Oku ve İlsu ile aylaklık etmenin tadını çıkar! Yetmedi mi? İstanbul içinde ve daha çok Asya kıtasında bireysel turlar da yapıyor. Mail atınca hemen cevap veriyor, pek güzel geziyor. Farklı bir gezginle tanışmak için doğru adres İlsu Dirgin.

Yolda Olmak

Uzakdoğu uzmanı diye anılan Kemal Kaya, kurumsal hayatı bırakıp Tayland’a tek yön gidiş bileti alarak başlatmış esas macerasını. Özellikle farklı rotalarla ilgili güzel bilgiler ve paylaşımlar olan blogunda seyahat rehberi ve videolar gibi kategoriler de bulunuyor.

Instagram : @yoldaolmak

firsatlar

DÜNYADAN

Ani Anywhere

Ana Sánchez, İstanbul’da yaşayan bir Katalan. Kendisini büyük tesadüfler ederi geçen yaz yaptığım Likya seyahatim için araştırma yaparken blog sayfasından tanıma fırsatı buldum. Türkçe kaynak bulamayınca harika bir yabancı kaynağa ulaşmıştım sevgili ülkem hakkında(!) Sayesinde bir önceki yaz da Ölüdeniz-Hisarönü’nde Elze Otel ile tanışma fırsatı bulmuştum. Türkiye aşığı Ana! Kendisi de benim gibi İspanyolca öğretmeni olduğu için sosyal medya üzerinden yazışmaya başladık sonraları… Bizi seyahat ve İspanyolca buluşturdu velhasıl:)

Ana, blogunu İspanyolca ve İngilizce yazıyor.

Instagram : @anianywhere

Local Adventurer

Dünyadan farklı deneyimleri barındıran imece usulü blog sayfası. Instagram’ı da takip edilesi.

Instagram : @localadventurer

The Planet D

Dave ve Deb çiftinin gezerken yazdıkları bu blog, ‘Herkes için macera’ sloganıyla öne çıkıyor ve insanları konfor alanlarından dışarı taşırıp dünyaya çağırıyor.

Instagram : @theplanetd

Nomadic Matt

Göçebe Matt’i bilmeyen yok gibi. New York Times’ın en çok satanlar listesinde bulunan “How to Travel the World on $50 a Day” adlı kitabın yazarı kendisi. Güzel bir dille ve yaratıcı, anlamlı sloganıyla harika paylaşımlarda bulunuyor : better, cheaper, longer (daha iyi, daha ucuz, daha uzun). Yabancı seyahat blogları arasında favorim.

Instagram : @nomadicmatt

4 Comments

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s