Granada : yeme-içme meselesi ve alışveriş

Baştan söyleyeyim Granada’da yeme-içme meselesi pek mühim! Malum öğrenci nüfusu ağırlıklı bir şehir ve fiyatlar oldukça uygun. İspanya zaten genel anlamda birçok Avrupa ülkesine göre yeme-içme konusunda sizi mutlu eden bir ülke ancak Barcelona, Madrid gibi sık ziyaret alan destinasyonlara da gitmiyorsanız dışarıda yeme-içme keyfi bir başka! Örnek vereyim; bira herhangi bir mekanda ortalama 1,20 Euro. Marketteki fiyatları söyleyip canınızı sıkmak istemem 🙂 Enfes bir odun ateşinde dilim pizza yemek için ödeyeceğiniz maksimum ücret 1.5 Euro. Özellikle kahve kısmına gelecek olursam; vakit bulursanız sık sık mola verin derim. İspanyolların demleme kahve kültürü pek yaygın olmasa da ben café con leche (sütlü kahve) lerini pek seviyorum. Gayet güzel ve şık bir kafede bir kahve ortalama 1,20 Euro. Hatta bazı yerlerde 1 Euro bile olabiliyor. Cânım ülke, cânım şehir Granada!

sdr
Calle Calderería

Granada’da yeme-içme meselesi

1.Café Baraka : Kahvaltı etmek, kahve içmek, mola vermek… Sebebiniz ne olursa olsun muhakkak uğrayın; pişman olmayacaksınız. Öyle ki Lonely Planet kitabında bile yer alıyor kendisi 🙂

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

2.Café 7 Gatos : Yine kahvaltı ve kahve için muhakkak uğramanız gereken bir kafe. Geceleri de pub’a dönüşerek içki servisi yapılıyor.

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

3.Bar Aixa : Daha önce bahsettiğim hippie nüfusunun yoğunlukta olduğu Plaza Larga’da yer alan bu bar resmen bir buluşma noktası. Yerellerin ise uğrak mekanı haline gelmiş. Pek keyifli. Patatas bravas yok ama fırında pişmiş enfes ali-oli soslu patates var 😉

Adres : Plaza Larga, 5, Alcaicín / Granada

IMG_0466
Bar Aixa / Plaza Larga / Granada

4.Bohemía Jazz Café : Pek istedim gitmek ama benim gittiğim akşam kapalıydı. Eminim ki güzeldir; pek güzel tavsiyeler okudum. Yolunuz güzel bir mevsimde düşerse şansınızı deneyin derim. Caz programlarını da takip etmekte yarar var 😉

5.La Finca Coffee : Üçüncü dalga kahveci. Fırsat bulup gidemedim ama aldığım notlar arasındaydı. Okuduğum tavsiyeler de oldukça başarılı olduğunu söylüyordu. Vakit bulup demleme kahve içmek isterseniz yolunuzu düşürün.

Adres : Calle Colegio Catalino, 3, Granada

6.d’eti coffee&cake : Yine kahvaltı ve ara öğün atıştırmalık bir kafe ile karşınızdayım. Yine gidemedim ama yine güzel notlar almışım 🙂

Adres : Calle Postigo de Zárate, 11, Granada

7.San Matías 30 : Methini çok okuduğum, yerel bir tavsiye olarak da aldığım bar. Vaktiniz olursa bir bira ya da sangría içilebilir bence, ne dersiniz?

Adres : Plaza de San Juan de la Cruz, 3, Granada

cof
Tortilla de patatas (patatesli omlet)

8.Al Sur de Granada : İyi bir tapas bar arıyorsanız güzel bir seçenek olabilir.

Adres : Calle Elvira, 150, Granada

Yeme-içme adına verdiğim tüm tavsiyeler Granadalı bir gezginin tavsiyeleridir. Kendisine Granada seyahatimden aylar önce yazmış ve çok detaylı bir tavsiye mesajı almıştım. Tereddüt etmeden gidebilirsiniz 🙂

9.Pizzametro : Gelip geçerken sürekli dilim dilim pizza yediğim pizzacı. Pek lezzetli! Koca bir dilim pizza 1.5 Euro sadece; ancak her daim istediğiniz çeşidi bulmanız mümkün olmuyor. Çarşamba günleri kapalı ancak onun dışında gece geç saatlere kadar açık oluyor.

Adres : Calle Gran Capitán, 21, Granada

10.Grazie Mille : Burası da Pizzametro’nun az ilerisindeki en büyük rakibi:) Burada ise dilim pizzalar yalnızca 1 Euro! Bira dahil içecek çeşitleri de mevcut ancak oturma yeri yok; al götür sistemi var. Lezzet olarak bizdeki pizzacılardan çok daha iyi ama Pizzametro ile kıyaslayacak olursam Pizzametro’nun pizzaları bir tık daha lezzetli diyebilirim.

Adres : Calle Gran Capitán, 15, Granada

cof
Tipik İspanyol kahvaltısı : café con leche ve pan con tomate (sütlü kahve ve domatesli ekmek)

Granada’da alışveriş meselesi

Aslına bakarsanız bu konuda çok da fazla ahkâm kesemeyeceğim ama ufak tefek birkaç öneride bulunabilirsem ne âlâ!

Öncelikle daha önce gezilecek ve görülecek yerler yazımda da bahsettiğim gibi Alcaicería alışveriş ve özellikle de otantik objeler almak, minik hediyelikler bulabilmek için uygun bir sokak çarşısı diyelim.

Bunun yanı sıra Plaza Trinidad ve katedral çevresinde de bolca yerel mağaza mevcut. Benim delisi olduğum Ale-Hop hemen katedralin yanı başında. İlginç objeler bulabileceğiniz bu mağazadan ben her gittiğimde muhakkak üzerinde İspanyolca bir şeyler yazan kalemler,defterler, kalem kutuları alıyorum. Kırtasiye hastalığım biçare a dostlar!

MiSaKo, okurken Japon markasıymış gibi göründüğüne bakmayın; İspanya’da bol bol karşınıza çıkabilecek bir çanta-cüzdan markası. Ben senelerdir eskidikçe cüzdanlarımı buradan alıyorum. Plaza Trinidad’ın hemen yanı başında.

cof
Sugar / Granada

Sugar; inanılmaz güzel Granadalı bir marka. Kırtasiyeden ev eşyasına, dekorasyona her şey var. Üzerinde sevimli İspanyolca yazılar olan el havluları bile vardı; öyle diyeyim. Bir sürü ıvır zıvırı çantaya indirdim yine 🙂 Adres : Calle Zacatín, 4, Granada (Plaza Trinidad’a pek yakın)

Calle Calderería Nueva (calle = sokak/cadde) üzerinde ise uygun fiyata birçok hediyelik eşya ve magnet türü şeyler bulabileceğiniz birçok dükkan mevcut. Aynı zamanda buralar tetería denen çayevleri; dilerseniz tatlı tatlı bir nane çayı içebilirsiniz 🙂 Ben çok sevmedim kendisini!

Medievo : Granada’dan aktar önereceksin deseler inanmazdım da, oldu işte! Granada’ya mistik havasını katan sokaklara yayılmış enfes baharat ve bitki kokuları var! Aktarların yoğun olduğu şehirde güzel bitki çayları var gerçekten. Ben kendime karışık bir bitki çayı ve en önemlisi Güney Amerika menşeili Palo Santo ağacından aldım. Ağaç aldım dediysem de bir parça çıra tabii. Bu parçayı yakıyorsunuz ve tütsü gibi etrafa mistik bir koku yayıyor; pek güzel. Türkiye’de hiç rastlamadım ama bulursanız alın ve deneyin derim.

Adres : Pasaje Diego de Siloé, Granada (Katedralin hemen karşısında Plaza Bib-Rambla’ya çıkan sokak üzerinde)

El Rocío : Flamenko kıyafeti ve aksesuarlarına ilginiz var ise hediyelik değil de gerçeklerini El Rocío’da bulabilirsiniz. Fiyatlar biraz fahiş; bir çift castañuela 160 Euro idi. Siz yine de bir bakın tabii 🙂

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

Yorum bırakın